Peagi oma 65. sünnipäeva tähistav USA näitlejanna Fran Drescher on paljudele tuntud 90ndate telesarjast “Nanny”. Seal peategelast kehastanud Drescheri elu on olnud aga sama värvikas kui tema tegelaskuju garderoob.

Duo 6 vahendusel saab nautida armastatud telesarja "Nanny" osi. Kuna sari oli esmalt eetris mitukümmend aastat tagasi, siis pole üllatav, et peategelast kehastava Fran Drescheri elus on selle ajaga nii mõndagi juhtunud.

Fran Drescher 2022. aastal.

 

Viskamegi pilgu Drescheri elule ja vaatama, milline näeb televisiooni kõige meeldejäävam lapsehoidja välja nüüd!

 

Värvikas, kuid ka raskustega elu

Fran Drescher mängis sarjas Fran Fine'i, kes satub pärast inetut lahkuminekut rikka Broadway produtsendi Maxwell Sheffieldi ukse taha, kes peab teda üheks lapsehoidjakandidaadiks. Loomulikult saab Fran selle töökoha ning sarjas jälgitakse tema töö- ja eraelu keerdkäike.

Sarjas räägib ta Queensi aktsendiga, tal on nasaalne hääl ning läbilõikav naer. Just nende omaduste tõttu mäletavad veel paljud teda tänaseni.

Fran Drescher on kaasa teinud mitmes USA filmis ja telesarjas, näiteks «Cadillaci-mees», «Jack», «Hotell Transilvaania» ning «Õnnelikult lahutatud».

2010. aastal avaldas Drescher, et tema endine abikaasa on gei. Ta oli aastatel 1978–1999 abielus Peter Marc Jacobsoniga (koos Drescheriga alumisel pildil) ning alles pärast seda, kui nad olid lahku läinud, tunnistas mees talle seda. «Oleme parimad sõbrad. Armastame teineteist väga. Oleme üksteisele isegi kosjamoori mänginud – mina veidi edukamalt,» sõnas ta siis.

«Meid on õnnistatud, et kohtusime ja et meil on siiani hooliv, armastav suhe. Armastus ongi kõige tähtsam.» Nad on siiani head sõbrad, veedavad koos aega ning töötavad ühiste projektide kallal.

2017. aastal avaldas Drescher koos endise abikaasa Peter Marc Jacobsoniga saates «Studio 10», et ta elas enne kuulsaks saamist üle kohutava trauma – teda vägistati abikaasa silme all.

1985. aastal murdsid nende Los Angelese korterisse kaks relvastatud meest, kellest üks tegi paljaks nende kodu ja teine vägistas nii Drescherit kui tema sõbrannat. Jacobson seoti kinni ja teda sunniti seda pealt vaatama.

Drescher kirjutas kogetust esimest korda kümme aastat hiljem oma elulooraamatus.

«Mõned naised on palunud minult sellele konkreetsele peatükile autogrammi. Kirjutasin raamatu alles siis, kui olin juba kuulus. Mõtlesin, et kui inimesed näevad, kuhu ma sellest madalpunktist jõudnud olen, inspireerib see teisi naisi ja mehi, kes on samuti kogenud seksuaalvägivalda, ja aitab neil eluga edasi minna.»

«Pärast vägistamist ei ole sa kunagi enam sama inimene, kuid sa pead lihtsalt edasi minema. Anna oma valule eesmärk – see on see, mida mina alati teen,» sõnas naine.

2000. aastal diagnoositi Drescheril emakavähk. Näitlejanna ise usub, et haigus tuli trauma allasurumisest. «Ma ei tegelnud selle valuga veel palju aastaid pärast vägistamist,» avaldas ta aastaid hiljem.

«Kui sa seda ei tee... No minul igatahes lõi välja naistevähk,» rääkis ta ja selgitas, et ühel hetkel annab keha lihtsalt alla ning tekivadki haigused.

2014. aastal abiellus Fran Indiast pärit teadlase Shiva Ayyaduraiga. Nad lahutasid abielu 2016. aastal.

2017. aastal tunnistas 60-aastane Drescher, et on taas armastuseks valmis. «Ma usun universumisse, kui mulle on ette määratud kellegagi kohtumine, siis ma temaga ka kohtun.»

Drescher on aktivist, samuti on ta aastate jooksul olnud aktiivne poliitikas ning tegelenud heategevusega.

2020. aastal mängis ta telekanali NBC telesarjas «Indebted». Drescher kehastab sarjas peategelast Debbiet. Samal aastal sai teda näha ka telefilmis «The Christmas Setup». 

2021. ja 2022. aastal tegi ta külalisnäitlejana kaasa kahes telesarjas ning tänavu andis ta hääle ka «Hotell Transilvaania» neljanda filmi tegelasele.

Selle aasta aprillis avaldas Drescher, et «Nanny» telesarjast on valmimas ka muusikaliversioon. See edeneb hästi ja näitlejanna teeb koostööd oma eksabikaasa ning sarja «My Crazy Ex-Girlfriend» staari Rachel Bloomiga, vahendab Cinema Blend

Ühtlasi mõlgutab ta mõtteid armastatud telesarja uusversioonist. «Kas siis originaalsete näitlejatega või uue seltskonnaga, võttes täiesti uue suuna. Selles osas on palju võimalusi,» avaldas Drescher.